Membri fondatori

Credem în democrație și credem că pentru a ne bucura de aceasta trebuie să fim cetățeni activi. Astfel, noi,

Florin Grigorescu, Carmen Bordei și Irina Nicolae

ne-am asociat pentru a forma un nou partid, ca parte a unui proiect pentru un oraș durabil, Galați.

Florin Grigorescu

Florin Grigorescu

Copreședinte, membru fondator

De profesie:

Inginer, manager de proiect în industrie

 

 

CV detaliat pe LinkedIn și de asemenea pe floringrigorescu.ro

  • Inginer electrotehnist:în fabrica de convertizoare, SAERP, București.
  • Manager de proiect:în fabrica de prelucrare a laptelui, Danone, București.
  • Manager engineering:în fabrica de componente auto, SEWS, Deva.
  • Manager engineering:la Tetra Pak, București.

În școală

Master de managementul afacerilor

Collège des Ingénieurs, Program Copernic

(1997-1998)

Program educațional în colaborare cu Institut d'études politiques de Paris, École des mines de Paris și École des ponts et chaussées. Bursier al statului francez.

Master de inginerie electrică

Universitatea Paul Sabatier, Toulouse

(1995-1996)

Bursier Tempus

Licență de inginerie electrică

Universitatea Politehnica București, Facultatea de Electrotehnică

(1990-1995)

Am învățat cu pasiune și am obținut o bursă Tempus pentru a elabora lucrarea de licență la Universitatea Paul Sabatier din Toulouse

Bacalaureat

Liceul Mihail Kogălniceanu, Industrial 11

(1986-1990)

Din amintiri, eu știu că am fost printre primii trei clasați absolvenți din promoția mea, a celui de-al doilea clasat liceu din oraș. O să trec în curând pe la liceu să solicit clasamentul promoției 1990 și revin. 🙂

Începuturile unui parcurs esențial pentru ceea ce am devenit

Școala Generală nr. 13

Școala din cartier, cea mai dragă școală, la care am mers singur, neacompaniat, încă din primele zile ale clasei întâi.

Tot în școală, dar extracurricular

Am fost baschetbalist la Clubul Sportiv Școlar Galați și am fost membru al clubului de turism montan Albatros al liceului meu

În societate

Activitate pre-politică

București

(2009-2015)

În 2009 am adunat o mână de oameni interesați de un proiect de amenajare a malurilor Lacului Grivița pentru promenadă și transport alternativ. Eram un grup de locuitori ai zonei și specialiști. Împreună am schițat un concept de transformare urbană a ariei respective. Am invitat Primăria Sectorului 1 pentru a juca un rol, de partener sau de leader, într-un proiect de amenajare urbanistică a malurilor Lacului Grivița, la care să contribuie cetățenii și companiile din zonă. Nu am primit niciun răspuns și m-am oprit temporar.

În 2014 am participat la Primăria din umbră a lui Nicușor Dan, unde am lucrat în grupul de specialitate pentru mobilitatea urbană. A fost un prim pas spre o nouă organizație politică. Din acel grup, trei dintre noi ne-am întâlnit ulterior în diferite inițiative politice de factură reformatoare.

Am pus bazele unui partid local, USB

București

(2015-2016)

În octombrie 2015 Nicușor Dan cheamă la oaste, de data aceasta ferm, pentru a pune bazele unui nou partid politic. Și am început epopeea. Corturi, semnături, organizare, planuri, oameni noi, entuziasmam, progrese, comunicare, intrigi, primul loc de întâlnire într-un loc prea mic pentru câți oameni veneau către proiect, prima organizație USB de sector, primele gânduri de conștientizare a faptului că reprezentăm speranța nu numai a noastră, dar și a oamenilor din jur, primele tentative de armonizare a dorințelor eterogene ale unor oameni pentru a putea forma o organizație politică. Primele candidaturi interne pentru funcții publice.

În primăvara lui 2016, convins fiind că starea orașului (dar și a țării întregi) ne obligă să ne implicăm la capacitate maximă pentru a schimba tendința de degradare, m-am angajat într-o candidatură la una dintre primăriile de sector. Inițial pentru Sectorul 1, unde locuiam și lucram. Împreună cu organizația de sector am analizat candidaturile și apoi am agreat să o numim pe Clotilde candidat la Primărie. În consecință, m-am pus la dispoziția partidului pentru o candidatură la o altă Primărie de sector, dacă alți candidați mai potriviți decât mine nu s-ar fi găsit în organizație.

Candidat din partea USB

București

(Aprilie, 2016)

Am fost desemnat de către colegii mei candidat pentru Primăria Sectorului 5.

La sfârșitul lui aprilie 2016 dosarul de candidatură la Primăria Sectorului 5 a fost respins pentru că am făcut greșeala să colectăm semnăturile de susținere a candidaturilor pe un formular neconform. A fost singurul dosar respins, din cele 14 dosare depuse de USB, deși acestea toate se bazau pe niște formulare identice. Unii judecători au judecat fondul dosarului, conform de altfel, alții au judecat forma și au găsit o neconformitate.

Consilier general din partea USB

Consiliul General al Municipiului București

(2016-2020)

Activitatea din Consiliul General a fost relatată pe pagina mea Facebook, de figură publică transformată acum în pagina de Facebook a Partidului Orașul Durabil Galați.

Într-o conjunctură de consilier de opoziție, într-un climat politic în care nu contează argumentele ci doar voința unor decidenți din ierarhia superioară a partidului majoritar, m-am axat pe a promova niște principii care mă definesc. Am adus în prim plan nevoia de a avea și de a urmări obiective clar definite pentru fiecare act administrativ, am adus argumente care ne ajutau să evităm unele greșeli din trecut, am avut poziționări raționale, am combătut poziționările populiste iraționale. De asemenea, am învățat politică, în sensul de administrație publică. Evidențiez mai jos două dintre inițiativele mele legislative.

Am elaborat un proiect de hotărâre prin care investițiile semnificative din oraș pot intra sub supravegherea unui grup ad-hoc de consultanță, fără rol de decizie, cu statut de voluntar, având obiectivele de a evita greșelile din trecut, de a aduce unghiuri de vedere multiple asupra soluțiilor și de a transparentiza activitatea de proiect. Proiectul nu a fost pus la ordinea de zi de către executiv, din motive ce țin de reticența la transparență a administrației locale.

Am elaborat un proiect de hotărâre prin care se va naște un Muzeu al Transportului Bucureștean, împreună cu ONG-ul Metrou Ușor. Obiectivele acestui muzeu sunt expunerea către publicul larg a unor vehicule istorice, deschiderea unor perspective tinerilor spre domenii precum inginerie, urbanism, politici publice și cercetare, construirea unui loc de socializare intr-un context istoric și într-un cadru dedicat cunoașterii.

Prin activitatea mea și a colegilor mei, am demonstrat că politica se poate face și onest, și rațional, și urmărind idealuri.

Management de partid, USR

România, Regiunea Sud-Est

(2016-2017)

După decizia de a crea un partid național pe baza succesului USB la alegerile locale din 2016, m-am implicat în dezvoltarea noului partid, USR. Am înființat șase filiale județene de partid în Regiunea Sud-Est, cu obiectivul de a participa la alegerile parlamentare din decembrie 2016, având filiale și candidați în toate județele din țară.

Am fost membru în Biroul Național al USR în această perioadă de formare, de dezvoltare politică și teritorială a partidului, de campanie și alegeri parlamentare, între iulie 2016 și mai 2017.

Copreședinte de partid, înființat oficial în aprilie 2023

Galați, Partidul Orașul Durabil Galați

(2022)

Împreună cu încă doi membri fondatori, am pus bazele unui nou partid local.

Carmen Bordei

Carmen Bordei

Copreședinte, membru fondator

De profesie:

Avocată, Baroul Galați, din 2004 până în prezent

 

Specializată în dreptul civil, dreptul familiei, dreptul penal, dreptul comercial, dreptul afacerilor, dreptul financiar, dreptul muncii, dreptul transporturilor, dreptul administrativ.

În școală

Master în drept

Universitatea Danubius

(2009-2012)

Dreptul muncii, dreptul familiei, dreptul european, dreptul afacerilor, dreptul roman

În societate

Copreședinte de partid, în curs de înființare

Galați, Partidul Orașul Durabil Galați

(2022)
Irina Nicolae

Irina Nicolae

Membru fondator

De profesie:

Economist,  BRD – Groupe Société Générale

 

Manager, portofoliu administrații publice locale

În școală

Master de managementul afacerilor

Collège des Ingénieurs, Program Copernic

(1998-1999)

Program educațional în colaborare cu Institut d'Études Politiques de Paris, École des mines de Paris și École des ponts et chaussées. Bursier al statului francez.

Licență de economist

ASE, Facultatea de Relații Economice Internaționale

(1991-1996)

Bacalaureat

Liceul Vasile Alecsandri

(1987-1991)

Pasionată de excelență academică, am fost calificată și premiată la mai multe olimpiade faza pe țară, la materiile fizică și limba franceză.

Începuturile unui parcurs esențial pentru ceea ce am devenit

Școala Generală nr. 13

(1979-1987)

Școala din cartier, cea mai dragă școală, la care am mers singură, neacompaniată, încă din primele zile ale clasei întâi.